info@airconditioning-zaanstreek.nl 06 15495617

Veelgestelde vragen

Deze afkorting S.E.E.R. staat voor Energy Efficiency Ratio. Dit is een waarde die aangeeft hoe efficiënt een airco kan koelen. De S staat voor seizoen waarbij de invloed van het energieverbruik over een heel seizoen is meegenomen! Dus hoe hoger de SEER waarde, hoe minder elektriciteit de airconditioner verbruikt en u bespaart op de energiekosten. De afkorting S.C.O.P. staat voor Coefficient of Performance. Dit is een waarde die aangeeft hoe efficiënt een airco kan verwarmen. Ook hier staat de S voor seizoen waarbij de invloed van het seizoen in is verwerkt. Vandaar hoe hoger de SCOP waarde, hoe energiezuiniger deze airconditioner verwarmt en u bespaart!

Een split unit bestaat uit een buiten- en binnendeel. In het buitendeel wordt de koude (of warmte) gemaakt en in het binnendeel wordt de koude (of warmte) afgegeven aan de ruimte. Tussen het buiten- en binnendeel liggen leidingen die het koudemiddel transporteren.

Een airconditioner bestaat uit twee delen, het zogeheten splitsysteem, t.w.: een binnendeel en een buitendeel. Dunne leidingen zorgen voor de onderlinge verbinding van de apparatuur. Het binnendeel zorgt voor circulatie van de lucht in de ruimte en neemt ongewenste warmte op. Het buitendeel geeft deze warmte af aan de buitenlucht. Bij dit proces wordt bovendien vocht aan de ruimte onttrokken, wat eveneens een verkoelend effect oplevert.

Een airco maakt geluid. Hoe lager het aantal dB, hoe stiller de airco is. Sinds 1 april 2021 gelden er strengere geluidseisen voor de buitenunit van een airco. Overdag mag de buitenunit niet meer dan 45 dB geluid veroorzaken bij de buren, ‘s nachts mag dit niet meer dan 40 dB zijn. De Daikin modellen zijn het stilst.

De levensduur hangt af van verschillende factoren, zoals de mate van gebruik en of er regelmatig onderhoud is uitgevoerd. Een goed onderhouden split airco gaat bij gemiddeld gebruik zo’n 12 tot 15 jaar mee.

Als u interesse heeft in meerdere airco’s in uw woning is dat zeker mogelijk. Een multi split airco is airconditioning met één buitendeel en 2 tot 5 binnendelen.

Wij bellen u terug!

    WIJ BELLEN U TERUG!
    Close